ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΠΑΜΕ:"Σπάμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης".Δείτε το spot

«Πάρε ανάσα. Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης». Με χιλιάδες διαδηλωτές να στέλνουν το παραπάνω μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας, που ασφυκτιούν από τα δεσμά που τους επιβάλει το σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, τον πόλεμο και την προσφυγιά, τον ρατσισμό και κάθε είδους διακρίσεις,
ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το συλλαλητήριο δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Αθήνα. Το σύνθημα που έδωσε τον τόνο αποτυπώθηκε σε αφίσες, πικέτες και στο πανό που «απλώθηκε» όταν η πορεία έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία.


"Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός, ο καπιταλισμός είναι ο ιός",  φώναξαν οι διαδηλωτές, καταγγέλλοντας παράλληλα τον ρατσισμό που συμπληρώνει τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά του εκμεταλλευτικού συστήματος.  
"Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά", υπενθύμισαν και ξεκαθάρισαν πως δεν θα χαρίσουν τα δικαιώματα τους, την ασφάλιση, την υγεία, τη σύνταξη και τη δουλειά στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους. 
"Ρατσισμός, συσσίτια, τάφοι ομαδικοί, η σύγχρονη σκλαβιά θα ανατραπεί", διαμήνυσαν μπροστά από την πρεσβεία της καπιταλιστικής υπερδύναμης που τσακίζει κάθε δικαίωμα.
Τα δεσμά της εκμετάλλευσης συμβόλισαν με τα δεμένα χέρια τους ομάδα διαδηλωτών που πήρε τη θέση της στην κεφαλή της πορείας. Μπροστά από την πρεσβεία - σύμβολο της καταπίεσης τα δεσμά "έσπασαν" και οι χειροπέδες που κρατούσαν τα χέρια δεμένα εκσφενδονίστηκαν μαζικά προς το κτήριό της. Την ίδια ώρα πανό με το σύνθημα "Πάρε ανάσα, Σπάσε της αλυσίδες της εκμετάλλευσης" απλώθηκε με τη βοήθεια μπαλονιών και το μήνυμα "I can't breathe" που βρίσκεται στα πλακάτ και στα χείλη χιλιάδων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο γράφτηκε με κόκκινη μπογιά στον δρόμο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου