ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ

    Στο κενό έπεσε η προσπάθεια σήμερα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να θέσουν ζήτημα αποπομπής των δυνάμεων της Εργατικής Ενότητας (που εκφράζει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) από το προεδρείο του ΕΚΘ έπειτα από την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων.
    Συγκεκριμένα σήμερα,13/7/17, επιχειρήθηκε στη διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚΘ από τις δυνάμεις τις ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ  να διαμορφωθεί το πλέγμα των επιχειρημάτων εκείνων που θα οδηγούσαν σε αποπομπή του ΠΑΜΕ από το προεδρείο για να ξεμπερδεύουν με τις θέσεις που έχουν κατακτήσει οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο ΕΚΘ.
    Οι ταξικές δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα αναδεικνύουν και καταγγέλλουν πολύ σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Ζητήματα εκτεταμένης νοθείας, διαχείρισης, λειτουργίας του ΕΚΘ εδώ και χρόνια δε τα νομιμοποιούν με την ψήφο και την υπογραφή τους από τη θέση του ΓΓ. Αντίθετα τα καταγγέλλουν, αξιοποιούν κάθε μορφή να τα αναδεικνύουν στους εργαζόμενους. Άλλωστε όλοι όσοι συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, με αυτές τις θέσεις έχουν βρεθεί στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και άρα και της διοίκησης του ΕΚΘ.
    Αυτή την τίμια στάση αρχών και συνέπειας για τη λειτουργία της μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, την παρουσιάζουν ως εμπόδιο στη λειτουργία, αποδεικνύοντας τι είδους λειτουργία θέλουν για το ΕΚΘ.
     Είναι φανερό ότι αυτή η σταθερή, αταλάντευτη στάση ενοχλεί. Η μαζική παρουσία των αγωνιστών που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ έδωσε μια πρώτη απάντηση.
    Πρέπει να ξέρουν όμως ότι οι ταξικές δυνάμεις, δεν σκιάζονται από μεθοδεύσεις και απειλές, θα συνεχίσουν σταθερά στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων κόντρα σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και κόντρα σε όλα τα φαινόμενα εκφυλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου