ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Α

Στην απαίτηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας από τα πολιτικά κόμματα την επομένη των εκλογών να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνεχίσει και θα επιταχύνει της αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους , στους εκατοντάδες απλήρωτους συναδέλφους μας, τους 3ωρίτες,4ωρίτες, εργαζόμενους στα 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που τους έχουν επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, τους απολυμένους, τους άνεργους νεολαίους, τις εργαζόμενες μητέρες στον κλάδο, τους συνταξιούχους εμποροϋπάλληλους, όλους τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί τις αντεργατικές πολιτικές από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και νιώθουμε την αγωνία
τους για το παρόν και το μέλλον τους.
Με αφορμή γραπτό μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας που στοχεύει κατευθείαν στη συνείδηση χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και παρεμβαίνει πολιτικά ̈απαιτώντας ̈ από ̈τα πολιτικά κόμματα την επομένη των εκλογών να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το σχηματισμό κυβέρνησης
που θα εξασφαλίζει  ένα ασφαλές, δίκαιο, ανταγωνιστικό περιβάλλον, συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ,θέσπιση σταθερών κανόνων για την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας ̈, ο ΣύλλογοςnΕμποροϋπαλλήλων Αθήνας στέλνει το δικό του μήνυμα, θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα της πολιτικής παρέμβασης ̈ και από την πλευρά των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
Το ̈ασφαλές, δίκαιο, ανταγωνιστικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον ̈ , είναι
εξασφαλισμένο για το πολυεθνικό κεφάλαιο, τα μονοπώλια, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, με την πλήρη υποστήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες. Και πριν από την καπιταλιστική κρίση αλλά και την περίοδο της κρίσης, το εμπορικό κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι πολυεθνικές εταιρείες και στα τρόφιμα, και στην ένδυση, και στα ηλεκτρονικά- ηλεκτρικά είδη αυγάτισαν τα κέρδη τους, οδηγώντας στην εξαθλίωση και στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας .
Οι ̈μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές όπως και η θέσπιση σταθερών κανόνων ̈ δηλ. οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που οδήγησαν στην εσωτερική υποτίμηση και κατάργηση εργασιακών, ασφαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ήταν και είναι τα οικονομικά θεμέλια πάνω στα οποία στήθηκε το πολιτικό εποικοδόμημα της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Να θυμίσουμε αυτές τις ̈μεταρρυθμίσεις ̈ .
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών έως και 50%, ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ, κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, εκ περιτροπής εργασία, συμβάσεις εργασίας μιας μέρας, απλήρωτη εργασία, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση της Κυριακής αργίας, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, απλήρωτες υπερωρίες, συνεχής τρομοκρατία μέσα και έξω από το χώρο εργασίας, δυσβάσταχτη φορολογία, συνδικαλιστικός νόμος που βάζει όρους και όρια στο δικαίωμα της απεργίας.
Η ανάπτυξη, η υγιής επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας, την οποία επικαλούνται και ασπάζονται και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ή συγκυβερνήσεις αλλά και οι ̈προοδευτικές αριστερές δυνάμεις ̈ είναι έτσι και αλλιώς οι προτεραιότητες των πολιτικών δυνάμεων που ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία και έχουν τον ίδιο κοινό προορισμό με τη στρατηγική της Ε.Ε. , την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης .
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κυβέρνηση θα υπάρχει μετά τις εκλογές, άλλωστε υπάρχουν αρκετοί ̈πρόθυμοι ̈ να συνδράμουν σε αυτό.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους να αποκτήσουν τη δύναμη και την ευθύνη να βγάλουμε συμπεράσματα από την πείρα και την εμπειρία μας, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη του αντιλαϊκού δικομματικού παρελθόντος, να μη νιώσουμε για άλλη μια φορά παθητικοί ή εξαπατημένοι θεατές των αντιλαϊκών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Έχουμε κατακτήσει πείρα και εμπειρία χρόνων πλέον, ή ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι δυο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν στην κοινωνία, ο ένας δρόμος ανάπτυξης ενισχύει τα μονοπώλια με όλες τις τραγικές επιπτώσεις για τη ζωή μας, ο άλλος δρόμος τα κοινωνικοποιεί .

 

ΤΟ Δ.Σ.

3 σχόλια:

 1. . Στα ίδια αδιέξοδα από άλλο δρόμο;
  Ή στο δρόμο για την διέξοδο;
  ΔΥΝΑΤΟ Κ.Κ.Ε
  Σίγουρη εγγύηση για τον εργαζόμενο.
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά στον χώρο μας (και όχι μόνο) των εμποροϋπάλληλων, τα πράγματα σε σχέση με τις εκλογές είναι ξεκάθαρα.
  Πήραν θέση οι εργοδότες, αναγκάστηκαν να πάρουν και οι εργαζόμενοι.
  Ας διαλεξει ο πλέον ο κάθε εμπροϋπάλληλος με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

  Τάξη ενάντια σε τάξη λέγεται το έργο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή