ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 8 ΜΑΡΤΗ



8 ΜΑΡΤΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ στις 6:30μμ στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η Μέρα της Γυναίκας

Δεν είναι ένα μπουκέτο λουλούδια μέσα στη μιζέρια της καθημερινότητάς μας…
Δεν είναι ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος που την άλλη κιόλας μέρα
θα αντικατασταθεί από μια ανούσια ζωή μοναχικής απελπισίας…


Την  8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν, διεκδικώντας ίσο μισθό για την ίση δουλειά τους με τους άντρες συντρόφους τους, λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες όπου χόντραιναν με τον ιδρώτα, το αίμα και τη φτώχεια τους την κοιλιά και το πορτοφόλι του εργοδότη!
Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα.
Συναδέλφισες    Ο μόνος δρόμος για μας, είναι ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματά μας. Καμία μας να μη συμφιλιωθεί με τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών, του κεφαλαίου, να δουλεύει για ψίχουλα, άλλοτε από το πρωί ως το βράδυ άλλοτε κάποιες  ώρες την βδομάδα,  χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς δωρεάν περίθαλψη,  χωρίς επίδομα τοκετού και προστασία της μητρότητας, χωρίς παιδικούς σταθμούς και σύγχρονα σχολειά για τα παιδιά μας.
Δοκιμάσαμε την Ε.Ε. της «ευημερίας» και χρόνια τώρα γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, την φτώχεια. Με τη δράση μας μέσα στο σωματείο δυναμώνουμε τη φωνή μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας, δίνουμε χέρι αλληλεγγύης σε εργαζόμενες άλλων κλάδων, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες. Ενισχύουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  για να αντιμετωπίσουμε την βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, στα μισθολογικά στα εργασιακά στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.  Χτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία, για να μη  θυσιάζουμε τη ζωή μας στο βωμό των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών.  
8 ΜΑΡΤΗ
Απορρίπτουμε την πλάνη του δεν γίνεται τίποτα.
Ξεμπερδεύουμε με τις αυταπάτες για λύσεις που υπάρχουν πέρα και έξω από μας.
Γυναίκες σπάμε τις αλυσίδες του φόβου.
Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους.
Όλοι στην συγκέντρωση
Παρασκευή 7 Μάρτη στις 6:30 στο αγ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου