ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο από τους εργαζόμενους στην «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ»





Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στον ΟΑΕΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο διοργανώνονται την Τρίτη 26 Νοέμβρη στις 10 π.μ. από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ ΑΕ».

Ειδικότερα οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου), στην Αθήνα στον κεντρικό ΟΑΕΔ και στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Νοέμβρη, μετά από αίτημα του σωματείου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της επιχείρησης. 

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τρία αιτήματα που απαιτούν άμεση λύση:

1) Άμεση καταβολή επιδόματος ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ, μέσω ΟΑΕΔ για όλους τους εργαζόμενους. Το αίτημα προσυπέγραφαν 278 εργαζόμενοι από Θεσσαλονίκη, 158 εργαζόμενοι από Αθήνα, 27 εργαζόμενοι από Βόλο.

2) Άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να λένε τα ίδια πράγματα που απορρέουν από τη νομοθεσία ώστε να ενημερώνονται σωστά οι εργαζόμενοι και φυσικά να μην τους αποτρέπουν από τα νόμιμα δικαιώματά τους (Βόλος), παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια για τη διεκδίκησή τους. Άμεσα να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν και επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.

3) Ιδιαίτερη μέριμνα και πίεση από την πλευρά του υπουργείου για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, ώστε η διάδοχη κατάσταση, οι νέες εμπορικές επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στους ίδιους ακριβώς χώρους, με το ίδιο αντικείμενο, να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους εργαζόμενους που και τεράστια πείρα διαθέτουν και ανάγκες έχουν.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και με παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συντονισμένα με Αθήνα και Βόλο, να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Παρακάτω επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από το αίτημα του σωματείου στις 23/9/13, προς το υπουργείο εργασίας για τριμερή συνάντηση με την επιχείρηση ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στις 19/11/13 στο Υπουργείο Εργασίας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο υφυπουργός κος Κεγκέρογλου και αντιπροσωπία του σωματείου αποτελούμενη από την πρόεδρο και εργαζόμενους της επιχείρησης. Δεν παραρέθηκε εκπρόσωπος της επιχείρησης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εργαζόμενοι της ΦΩΚΑΣ Α.Ε. βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας και από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μαζί με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.
Γνωστοποιήσαμε στον υπουργό με όσα στοιχεία διαθέτουμε την μεθόδευση της επιχείρησης και την τραγική θέση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι.
Καταθέσαμε τρία αιτήματα που απαιτούν άμεση λύση :

1)Άμεση καταβολή επιδόματος ενίσχυσης ύψους 1000 ευρώ, μέσω ΟΑΕΔ για όλους τους εργαζόμενους. Το αίτημα προσυπέγραφαν 278 εργαζόμενοι από Θεσσαλονίκη, 158 εργαζόμενοι από Αθήνα, 27 εργαζόμενοι από Βόλο.

2)Άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να λένε τα ίδιαράγματα που απορρέουν από τη νομοθεσία ώστε να ενημερώνονται σωστά οι εργαζόμενοι και φυσικά να μη τους αποτρέπουν από τα νόμιμα δικαιώματά τους (Βόλος) παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια για την διεκδίκησή τους. Άμεσα να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν και επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.

3)Ιδιαίτερη μέριμνα και πίεση από την πλευρά του υπουργείου για
την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας ώστε: η διάδοχη κατάσταση, οι νέες εμπορικές επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στους ίδιους ακριβώς χώρους, με το ίδιο αντικείμενο, να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους εργαζόμενους που και τεράστια πείρα διαθέτουν και ανάγκες έχουν.
Δεν θα περιμένουμε άπραγοι τις όποιες ενέργειες του υπουργείου, μετά και τη θετική στάση του υφυπουργού κ. Κεκέρογλου.
Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, με παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συντονισμένα με Αθήνα και Βόλο, διεκδικούμε το δίκιο μας.
Σηκώνουμε το κεφάλι. Συντονίζουμε το βήμα μας στο δρόμο του αγώνα.
την Τρίτη 26/11/13 ώρα 10πμ στη Θεσσαλονίκη στον ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου