ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, αυτοαπασχολούμενοι.
Η  κυβέρνηση, οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια θέλουν να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία. Η κυβέρνηση επανέρχεται με νομοσχέδιο για νέο αγορανομικό κώδικα: που προβλέπει ρυθμίσεις
για τη λειτουργία του εμπορίου και περιλαμβάνει την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Η νομοθετική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο.

Τα επιχειρήματα τους πως αυτό είναι ακόμα ένα μέτρο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει του τζίρους, συγκρούονται με την ίδια την πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που μας λέει:
Όσο μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς, τόσο θα μειώνεται και ο τζίρος στην αγορά.                            Στους εργαζόμενους καταναλωτές δεν λείπει ο χρόνος αλλά τα χρήματα για να αγοράσουν τα απαραίτητα.
Χιλιάδες μικροί και αυτοαπασχολούμενοι κάτω από το βάρος των εξόδων και του ανταγωνισμού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και κλείνουν τα μαγαζιά τους καταλήγοντας οι ίδιοι στην ουρά της ανεργίας.  Όλες οι μεγάλες εταιρείες κάνουν εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας για να έχουν φτηνό και ευέλικτο προσωπικό εξασφαλίζοντας έτσι υψηλότερη κερδοφορία.
Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αφού κατάφεραν με τις κυβερνήσεις τους αλλά και με την τακτική της συναίνεσης και των διαλόγων (χρόνια τώρα) της πλειοψηφίας των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων, να επιβάλουν μισθούς εξαθλίωσης χωρίς δικαιώματα, τώρα δίνουν το τελειωτικό χτύπημα με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς στην ανεργία, και στις μεγάλες εταιρείες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους.
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει τον δρόμο για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Η απόφαση της κυβέρνησης (τρικομματικής-δικομματικής) να νομοθετήσει την λειτουργία των καταστημάτων  τις Κυριακές αποδεικνύει, με ακόμα έναν νόμο, πως δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση που να ικανοποιεί την εξουσία των μονοπωλίων και να είναι φιλολαϊκή.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους
Να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης
Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, πολυκατάστημα, εμπορικό δρόμο, γειτονιά, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές για να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
 Θεσσαλονίκη 1/7/2013

ü     ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ü     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ü     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ
ü     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  LIDL HELLAS
ü     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HOUSE MARKET ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ü     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ  ΜΑΚΡΟ
ü     ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ Ν.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ü     ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΡΦΟΥΡ
ü     ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS
ü     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ü     ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου