ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ: 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

10.30 π.μ. στο Αγ.Βενιζέλου!

3 Δεκέμβρη όλοι στην απεργία! 

Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία. Να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες
 και μετανάστες στην Ειδομένη
    Είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν σήμερα Σάββατο στους πρόσφυγες που ζουν σε σκηνές στην Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
    Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης και διανομής των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τις Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, τα μέλη των οποίων είχαν θερμή υποδοχή από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ειδομένη. 

ΠΑΜΕ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



    Η οργάνωση της απεργίας και η επιτυχία του απεργιακού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη βρέθηκε στο επίκεντρο πλατιάς σύσκεψης που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοέμβρη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
    Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Εκπρόσωποι εργατικών Σωματείων και Επιτροπών αγώνα μετέφεραν την πείρα από την απεργία στις 12 Νοέμβρη και την εικόνα από κλάδους και χώρους δουλειάς.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ"

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ (ΠΡΩΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ) ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε. (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.) συνεχίζοντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων ξαναχτυπά. Η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στην λειτουργία του σωματείου, κατά παράβαση του Ν. 1264 έχει στόχο να κερδίσει χρόνο για την υλοποίηση των σχεδιασμών της, θυμίζει άλλες εποχές, δείχνει όμως και τις προθέσεις των εργοδοτών να ξεμπερδεύουν με τα ταξικά σωματεία, που μπαίνουν εμπόδια στα σχέδιά τους, δείχνει τις επιλογές των εργοδοτών για το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



 Το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ:

   Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό!
 Στις 3 Δεκέμβρη να νεκρώσουν χώροι δουλειάς και κλάδοι. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης, ώστε να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ



    Σε απεργία την Τρίτη 1η Δεκέμβρη στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» καλεί η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης ενάντια στην προσπάθεια της επιχείρησης να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
    «Στο δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση, απαντάμε με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, δεν τους φοβόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, εμείς θα τους νικήσουμε», σημειώνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ



Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
    Νέα πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.
    Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη το Σάββατο 28 Νοέμβρη για τη διανομή τους.
     Τα είδη συγκεντρώνονται στις έδρες των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών καθώς και στη διεύθυνση Σωκράτους 6 στην έδρα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και είναι τα εξής:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ


      Την ίδια ώρα που ανοίγει το δρόμο για να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες χρεωμένες λαϊκές οικογένειες, με πλειστηριασμούς ή με όποιο άλλο μέσο κρίνουν σε κάθε φάση πρόσφορο οι τράπεζες, η κυβέρνηση... «πανηγυρίζει» γιατί «προστατεύει», λέει, τα σπίτια «των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων»!
    Ποια είναι η πραγματικότητα; Την ώρα που η συγκυβέρνηση κλιμακώνει τη συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης, έρχεται με το νέο πολυνομοσχέδιο να βάλει οριστική ταφόπλακα στην αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών, να πετσοκόψει κι άλλο ακόμα και αυτούς τους ανεπαρκέστατους περιορισμούς που υπήρχαν στο λεγόμενο «νόμο Κατσέλη», ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ




    Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά όλοι οι συλληφθέντες απεργοί και συνδικαλιστές του εργοστασίου «Ζούρα» το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοέμβρη από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνταν. Κατά την έξοδό τους έγιναν δεκτοί με το σύνθημα «Στον αυταρχισμό, στη βία δεν λυγάμε. Εμείς αντιστεκόμαστε με μέτωπο το ΠΑΜΕ», που φώναζαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ΓΑΔΘ, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και σωματείων, ενάντια στις 28 συλλήψεις.

ΚΑΡΦΟΥΡ



Δυναμική παρέμβαση - για δεύτερη φορά - έξω από κατάστημα του «Μαρινόπουλου» (σήμερα στο εμπορικό «Μακεδονία») πραγματοποίησε το πρωί η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ενάντια στην προσπάθεια της επιχείρησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών τουλάχιστον 8%.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ



ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.
    Συναδέλφισες και συνάδελφοι, ψηλά το κεφάλι, δεν υπογραφούμε, δεν συναινούμε στην εξαθλίωσή μας.
    Η υπογραφή ατομικής σύμβασης σημαίνει ότι ο καθένας μόνος του θα διαπραγματεύεται το μισθό του. Ποιος από εμάς, άραγε, έχει αυτή τη δυνατότητα; Συνάδελφοι, η μείωση που ζητάει η εταιρία είναι προσχηματική.
    Στην πραγματικότητα θέλει να μας έχει αδύναμους και διαιρεμένους διά μέσω της ατομικής διαπραγμάτευσης - σύμβασης.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015


   Μαζική και μαχητική ήταν η πορεία των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη.
   Η πορεία ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα από την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την μαζική συμμετοχή φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, εργατών, συνταξιούχων, γυναικών, συνδικάτων και σωματείων,  καταλήγοντας μπροστά από το αμερικανικό προξενείο.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΘ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



    Ενισχυμένη με αύξηση εδρών και ποσοστών, αναδείχθηκε η «Εργατική Ενότητα» (στηρίζεται από ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική μείωση των αντιπροσώπων που είχαν εκλεγεί και συμμετείχαν στο 32ο Συνέδριο του ΕΚΘ.
    Η «Εργατική Ενότητα» σημείωσε αύξηση 2,5% και παρέμεινε δεύτερη δύναμη, καταλαμβάνοντας μία επιπλέον έδρα στη Διοίκηση του ΕΚΘ και 2 επιπλέον έδρες στο Γενικό Συμβούλιο.
    Οι εργασίες του 32ου συνεδρίου του ΕΚΘ ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 42 ΧΡΟΝΙΑ


    42 χρόνια από το Νοέμβρη του '73, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΘ

    Εκφυλισμός και παραβιάσεις καταστατικού στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Την εκφυλιστική κατάσταση και τις καταστατικές παραβιάσεις στις εργασίες του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), και αναδείχθηκαν ήδη από την πρώτη μέρα, καταγγέλλει η «Εργατική Ενότητα» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
    Η πανηγυρική έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, οπότε παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων. Από την πρώτη ώρα, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) ακολούθησαν αντικαταστατικές πρακτικές προκειμένου να μην τεθούν και συζητηθούν οι ενστάσεις από την «Εργατική Ενότητα» που αφορούσαν νόθους αντιπροσώπους οι οποίοι προέκυψαν μέσα από εκατοντάδες διπλοψηφίες.

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ



    Πολύ μεγάλη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Πολύ μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Με σύνθημα «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων, διαδηλώνοντας κατά της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου 10.30 π.μ.
Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.30 π.μ.
Εργατικό-λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες
Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!

Σ. Τ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 15 Νοέμβρη, έδωσε σήμερα η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.
Ο Λεωνίδας Στολτίδης, επικεφαλής της «Εργατικής Ενότητας» και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με συγκεκριμένα παραδείγματα, αποκάλυψε το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού [ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ)]

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ


             Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν τις δωροεπιταγές

30 ΕΥΡΩ

0152
1706
0592
1140

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

S/M ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργοδοτική τρομοκρατία και εργασιακός μεσαίωνας
στα super market Βασίλαγας.
    Το Δ.Σ. της  Ένωσης  Εμποροϋπαλλήλων  Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την διεύθυνση  της επιχείρηση Βασίλαγας για παράνομη και καταχρηστική μετάθεση μέλλους της διοίκησης του σωματείου.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

                                      
                                          ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
                                          ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
                                   ώρα 6:30 μμ, στο ΕΚΘ Αριστοτέλους 32.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι, σας καλούμε όλους στην γενική συνέλευση του σωματείου μας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντίστασης μας απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Ε.Ε τα μονοπώλια και την εργοδοσία  και να  οργανώσουμε την απεργία στις 12 Νοέμβριου  .

Την Πέμπτη 12 Νοέμβριου απεργούμε: